Epicrates striatus FISCHER, 1856

Epicrates striatus - hroznýšovec bahamský (šedý) je jako většina hroznýšovců arborikálně žijící had s noční aktivitou. Obývá karibské ostrovy, konkrétně Bahamy, Haiti a Hispaniolu. Žije v mangrovových porostech a tropickém lese, kde mláďata loví především drobné ještěry a s přibývajícím věkem zahrnuje do svého jídelníčku častěji savce a ptáky.

Moje mláďata jsou erytrického (červeného) zbarvení, které se vyskytuje i v přírodě. Zatím jsou umístěna v hygienických teráriích při teplotě 25-30°C s nočním poklesem na 22°C a každodenním rosením. Potravu (holátka) mláďata často odmítají a ani moji  hadi nejsou výjimkou. Musí se proto krmit víceméně násilně. Někteří hadi ovšem začnou sami polykat hole nastrčené do tlamy. Zvířata beroucí již potravu sama jsou již bezproblémová a chov nečiní problémy. Je vhodné je zvykat na manipulaci, zvířata zvyklá na kontakt s chovatelem a práci v teráriu méně reagují na podráždění vypouštěním sekretů a defekací.

Po dvou letech mohu prohlásit, že se jedná o překvapivě klidná zvířata, která lze normálně brát do rukou, bez snahy o kousnutí či útěku jedince. Odrostlí hadi berou potravu opravdu vzorně a v teráriu jsou často vidět.

Je to krásní, i když kvůli komplikacím s krmením a obraně páchnoucím sekretem, ne moc rozšíření hadi v chovech.

Více informací o tomto druhu najdete zde:

http://dominicanredmountainboa.com/

samice portret
samice portret
samec kuk jazýček
samec kuk jazýček
samice
samice
samec
samec
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one