Obdobně jako u o. castelnaui se jedná o austrálského gekona s rozšířením v Novém Jižním Walesu a jihovýchodním Queenslandu. Kde obývá především vlhčí lesní a lesostepní biotopy. Žije arborikálně, tj. na stromech, kde na kůře pátrá po potravě. Přes den se ukrývá do dutin nebo pod padlé stromy či kůru. V teráriích často spí zavěšen přes tenší větvičky nebo na nich.

Velikost s ocasem dosahuje 15-17cm. Zbarvení mláďat je sametově černé u dospělců podkladová barva bledne do odstínů zlaté až zlatohnědé a tvoří se "oční" skvrny na zádech, těch by mělo být okolo  osmi párů a velikosti jako oko gekona. Stejně jako předchozí druh je i tento vybaven na konci prstů dvojicí přísavek a na článcích prstů pak ještě čtyřmi páry menších, které jim umožňují lézt po skle a hladkém povrchu.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one